... Een fris
"pas gedoucht" gevoel ...

Bidets werden voor het eerst in de 16e eeuw gebruikt door de Europese adel. Ze bestonden uit een bak van aardewerk, waarin men in warm water een zitbad nam. Door de verbetering van de kwaliteit van leven van de eenvoudige burger nam het belang van de hygiëne toe. Zo werd het bidet steeds belangrijker om ziekten in de anaalstreek te voorkomen en te behandelen en om de anale zone te reinigen. In het algemeen worden tegenwoordig faciliteiten met het bovengenoemde doeleinden "bidet" genoemd.

Een nieuw criterium voor een goed douche-toilet is nu ook steriel water.

Douche-toiletten... voor uw dagelijkse hygiëne.

Een douche-toilet is geen luxeartikel meer. Een douche-toilet behoort tot de basisvoorzieningen van iedere huishouding en draagt bij tot het welzijn van het hele gezin. Wist u dat in landen waar voor het schoonmaken geen toiletpapier wordt gebruikt veel en veel minder mensen lijden aan hemorroïden? De anale zone van de mens heeft meer dan 1,000 huidplooien, waarvan de reiniging met toiletpapier niet afdoende is. Als de anale zone niet schoon is, kan dit gemakkelijk leiden tot hemorroïden of ontstekingen. Daarom adviseren urologen om tenminste een keer per dag een zitbad te nemen. Als u uw hygiëne douche-toilet 's morgens al gebruikt, dan voelt u zich de hele dag schoon en fris.

Zijn alle douche-toiletten beter dan toiletpapier? Beslist niet!

Als een douche-toilet geen steriele reiniging door water heeft, maar alleen bacteriën oplevert, dan is het gebruik van toiletpapier de beste keuze.

Wat zou u doen, als een douche-toilet voor de persoonlijke hygiëne schadelijk is voor de gezondheid?

Bij de bestaande modellen wordt water gespoten door een sproeikop, die de anale zone reinigt en dan gedeeltelijke weer op de sproeikop terugdruppelt. Daarmee wordt de sproeikop door lichaamsuitscheidingen en bacteriën verontreinigd.

In een artikel (Medical Tribune 1999. 3e druk) beschrijft prof. Daschner (Freiburg) het risico dat douche-toiletten, bedoeld voor persoonlijke hygiëne en verfrissing, een bron van gevaarlijke bacteriën kunnen zijn.

Bij gebruik van een douche-toilet komt water uit een sproeikop, dat na contact met de te reinigen lichaamszone voor een deel weer terugstroomt op de sproeikop en die daarmee vervuilt. De fabrikanten van douche-toiletten waren tot nu toe allemaal van mening dat de sproeikop bij het intrekken in het douche-toilet voldoende gereinigd werd. Dit wordt door dr. Daschner echter in twijfel getrokken en hij komt tot de conclusie dat door deze verontreinigingen de volgende gebruikers van het douche-toilet kunnen worden geïnfecteerd. Verder bevordert volgens hem de warmte van het spoelwater, dat overeenkomt met de lichaamstemperatuur, de vermeerdering van bacteriën.

Op grond van deze feiten en onderzoeken is het nieuwe hygiëne douche-toilet
"Eloo" ontwikkeld, dat door de steriliseerfunctie en de automatische voor- en nareiniging van de sproeikop een optimale hygiëne voor uw gezondheid biedt.

Zou u graag uw douche-toilet door "uitkoken" willen steriliseren? Er zijn toch betere methoden!

Ondergoed kan gekookt worden en dekens kunnen in de zon worden gedroogd. Maar wat kunt u met een douche-toilet doen? Het douche-toilet wordt weliswaar met schoon leidingwater gereinigd, maar toch kunnen gevaarlijke bacteriën hierdoor niet helemaal worden verwijderd. Het douche-toilet moet beschikken over een automatische reiniging van de sproeikoppen, het liefst met steriel water.

Het Sparkling assortiment